Dags för ett skifte

Då är det dags igen för det halvårsvisa bytet av däck. Vår och höst smäller det, och ska bytas till vinterdäck eller sommardäck. Något du ser fram emot, eftersom de är så trevliga på verkstan.

Varje vår och höst är det dags för att byta däck från sommardäck till vinterdäck, eller från vinterdäck till sommardäck. Det är lite som ett välkomnande till den säsong som ska komma, och signalerar att nu är det dags för vår eller vinter. Kanske är du en av de som gör en heldag av däckbytet. Du kanske börjar med att byta däck i Helsingborg. Sedan bär det av till biltvätten för rengöring såväl inuti som utanpå bilen. Och slutligen tar ni en tur till Fredriksdals vackra omgivningar. Antingen för att titta på vårblommorna eller för att se höstens skiftningar i lövträden.

Ett viktigt val

Tyvärr är det få som har koll på däckens mönsterdjup. Och det är mycket synd, för det är mönsterdjupen som är nummer ett på listan över funktion på dina däck. Har du för lite mönsterdjup så kan du få böter, men det värsta är att du kan råka ut för en olycka. Eller orsaka en. Men när du väljer däck så är det inte bara mönsterdjupen du ska titta på utan det finns fler faktorer som avgör en bils väghållning. Är du osäker på vilka däck du ska välja så kan du alltid fråga den verkstad som hjälper dig att byta däcken. De kan allt om däck.