Om oss

Hur får du ihop vardagen?

Har något uttryckt känts så överanvänt – men ändå så relevant och träffande – som livspusslet? Alla använder sig av ordet och alla har olika definitioner av vad det innebär. Dagens utmaningar är stora för många.

Dygnet har bara 24 timmar, men man ska ändå hinna med extremt många saker. Arbeta, pendla, skjutsa barnen, handla, laga mat, städa, umgås med vänner, träna och så vidare. Det finns väldigt många måsten och väldigt många skulle-vilja och om man inte hinner med allt så känns det som ett misslyckande.

Då vi dessutom lever i en tid där stress förvandlats till en folksjukdom och där sociala medier stjäl både tid och skapar ett beroende så finns det ytterligare en detalj som försvårar vår tillvaro och ytterligare en bit som ska pressas in i livspusslet. Går detta att lösa utan att man går sönder på köpet? Vi anser det – och vi ska på den här sidan gå igenom några av de saker som kan förenkla tillvaron för dig som läsare.

Har du övervägt exempelvis hemstädning i professionell regi? Detta innebär att du, på en given dag varje vecka/månad, får ditt hem städat medan du är på jobbet och där kostnaden är betydligt lägre än vad många tror. Det senare förklaras av Rut-avdraget där du kan dra av halva kostnaden för arbete med hushållsnära tjänster.

Har du exempelvis testat en matkasse som gör att du både sparar viktiga timmar genom att slippa handla – och där du dessutom erbjuds en både nyttig, varierad och balanserad kost?

Vi ska även titta närmare på träning och hälsa. Du ska få tips om hur du, med enkla medel, kan implementera daglig träning i din vardag och genom detta både må bättre på insidan och på utsidan. Våra kroppar är fortfarande byggda för rörelse, även om våra jobb idag innebär att vi sitter ned lejonparten av tiden.

En annan sak som vi ska skriva om handlar om vikten av att göra de rätta valen. Ska du renovera? Kul! Men, har du verkligen kunskapen för att göra detta, har du tiden och – viktigt – får du ens göra det? Vi ska titta närmare på renoveringsprojekt och på vad du bör tänka på innan du sätter igång.

Kort sagt: vi ska skriva om det mesta och vi hoppas att våra tankar och tips kan hjälpa dig i din vardag. Välkommen!