Städfirman ber inte om gentjänster

Det är svårt att be om hjälp, inte minst gällande städning. Därför kan det vara lättare att höra sig för till någon som du inte har en relation till när det kommer till just hjälp med städning.

Vem hade inte velat ha en egen “James” i sitt hushåll? Ni vet den där butlern från “Grevinnan och betjänten”, som brukar visas på SVT på nyårsafton. En egen uppassare som hjälper till med både det ena och det andra. Det framgår inte riktigt om James städar åt grevinnan. Det kanske inte riktigt ingår i en butlers arbete. Butlers är ju ofta ganska uppklädda, inte sällan till och med i frack. Det motsvarar kanske inte kläder för att dammsuga, putsa fönster eller piska mattor. Nä, ska du få tag i någon ordentlig städhjälp ska det nog inte vara en butler. Det kan du ha till annat. Du får nog ge dig ut på jakt efter en professionell städfirma istället.

Vem frågar du?

Just städning kan vara ganska känsligt att be om hjälp med. Att fråga en vän eller en familj är ofta nära till hands, men det kan vara en ganska jobbig upplevelse för den som blir tillfrågad. Eftersom man har en nära relation kan man till och med känna sig tvingad till att hjälpa till, trots att man egentligen inte alls vill det. Det låter ganska dysfunktionellt för relationen. Bättre då att vända sig till en städfirma som inte förväntar sig några gentjänster mer än att du betalar för servicen. Läs mer om städning på denna sida: städhjalpstockholm.se