Att tänka på vid dränering i Stockholm

För att slippa problem med fukt och mögel i huset är det viktigt att dräneringen fungerar ordentligt. Här kommer några användbara tips för er i Stockholm.

Hus som drabbas av fukt och mögelskador har ofta problem med med dräneringen. Ska man bygga nytt är det därför viktigt att man ser till att dräneringen blir tillräcklig. Men en dränering har bara en hållbarhet på omkring tjugo år och måste så småningom göras om. Bygger man ut huset är det också viktigt att tänka på att även bygga ut dräneringen.

Tecken på att dräneringen inte är tillräcklig är om inomhusluften i husets källare känns fuktig eller om det luktar illa. Likaså om färgen släpper från väggarna eller om det finns missfärgningar. Men det allra tydligaste tecknet är om det kommer upp fukt ur golvet eller om man återkommande drabbas av översvämning.

Priserna på dränering kan variera i Stockholm

Vill man ha hjälp med dränering i Stockholm kan det löna sig att först ta in offerter och att jämföra priser. En seriös firma kommer alltid ut på plats, annars kan de inte att lämna en korrekt offert. För att slippa tråkiga överraskningar och extra kostnader bör man välja en firma som erbjuder dränering till ett fast pris.

Som privatperson kan man även nyttja rot-avdraget när man anlitar en firma för dränering. Viktigt att tänka på är att skriva ett tydligt avtal som innefattar allt det som man har kommit överens om, såsom slutpris och datum för när arbetet ska vara klart.

Du kan läsa mer om dränering, gå till denna sida: stockholmdränering.se

Publicerat den
Kategoriserat som Bostad